Find vej: Forside » Artikler » SuperBrugsen efterlyser 500 små lokale leverandører

SuperBrugsen efterlyser 500 små lokale leverandører

Lagt på dit-supermarked.dk den 05-02-2013 af webmaster

Danmarks største supermarkedskæde tager nu det hidtil mest ambitiøse initiativ for at få flere lokalt producerede fødevarer ud til danskerne.

I denne uge indleder SuperBrugsen en kampagne, der har som mål at tiltrække 500 nye leverandører. Det skal være små producenter, der blot kan levere varer nok til en eller nogle få SuperBrugser.

Det sker som et helt nyt modtræk til den stadige effektivisering og standardisering af butikkernes sortimenter målet er at SuperBrugsen skal stå endnu tydeligere som danskernes lokale supermarked

Vi ønsker at skabe et moderne supermarked med en stærk lokal forankring. Dels fordi vi på denne måde kan adskille os markant fra de store internationale kæder, hvor meget er ens, uanset om butikken ligger i Düsseldorf eller Dianalund. Dels fordi vi gerne vil imødekomme et spirende behov for at købe mere unikke fødevarer, siger kædedirektør Michael Løve, SuperBrugsen.

De 500 producenter svarer i gennemsnit til godt 2 pr. SuperBrugs, men man vil gerne have endnu flere. Det er der allerede i en del af kædens butikker, fx SuperBrugsen Lendemark på Møn, hvor man kan købe alt fra sennep til is fra lokale leverandører.

For små producenter har SuperBrugsen tilrettelagt en meget enkel procedure for at få deres varer ind i deres lokale supermarked. Man kontakter simpelthen sin lokale uddeler eller går ind på www.superbrugsen.dk/lokalevarer.

Initiativet er en del af SuperBrugsens Koncept 15, der er kædens bud på fremtidens supermarked. Hovedelementerne er: Butikken er skræddersyet til det område, hvor den ligger, og de kunder, den har. Den er mere overskuelig og enklere at finde rundt i, så det er lettere og hurtigere at gøre sine daglige indkøb. Og så har den øget fokus på grønt og sundt, kød, økologi, vin, delikatesser og friskbagt brød.

SuperBrugsen består af 230 supermarkeder med en samlet omsætning på ca. 15 milliarder kr.

Yderligere information: Kædedirektør Michael Løve, 5159 3651