Find vej: Forside » Artikler » Nyt våben mod listeria præsenteres på verdens største fødevaremesse

Nyt våben mod listeria præsenteres på verdens største fødevaremesse

Lagt på dit-supermarked.dk den 17-03-2015 af webmaster

Jimco A/S lancerer på Anuga FoodTec 2015 i Køln kompakt anlæg til desinfektion. Det nye produkt, FLO-D® Mini, er ligesom storesøsteren, FLO-D®, baseret på virksomhedens patenterede og prisvindende UV-C-teknologi. Igennem over 20 år er Jimco® UV-C-baserede luftrensningsanlæg blevet benyttet i industrien, blandt andet til at afhjælpe lugtudledning, forbedre indeklimaet samt reducere brand- og smittefare. Et samarbejde med DHI, Syddansk Universitet og flere fødevarevirksomheder har åbnet op for anvendelsen af den patenterede teknologi til automatisk og kemikaliefri desinfektion af overflader og komplette produktionsarealer – og ført til produktet FLO-D®, som har tiltrukket sig stor interesse som middel til gennemgribende desinfektion i fødevareindustrien. Succesen følges nu op med FLO-D® Mini, der er mere mobil og velegnet til brug i køleområder, hvor der ofte er problemer med gær, skimmel og mikroorganismer.

Bedre for miljø og arbejdsmiljø

FLO-D® Minis kompakte format gør det nemt at transportere systemet rundt – i produktionen samt i kølerum, køletrailere og kølecontainere.

– Manuel desinfektion er tidkrævende, og det er umuligt at komme fuldstændig ind i alle hjørner og sprækker. Samtidig anvendes skrappe kemikalier, der både belaster miljø og arbejdsmiljø. Med FLO-D® og FLO-D® Mini automatiseres processen totalt. Man opnår mere effektiv desinfektion og sparer samtidig arbejdskraft, vand, kemi og energi plus undgår udledning af klorholdigt spildevand. Og som en ekstra bonus forhindrer man korrosion på de tekniske installationer. Faktisk muliggør anlæggene så store besparelser på arbejdsløn og andre ressourcer, at tilbagebetalingstiden oftest vil være blot ét år, forklarer Jimmy K. Larsen, administrerende direktør hos Jimco A/S.

Kombinér luftsterilisering og overfladedesinfektion

Jimmy K. Larsen peger på en kombination af luftsterilisering og overfladedesinfektion som den ideelle løsning, når man ønsker at opnå optimal fødevaresikkerhed.

– FLO-D® kan med fordel anvendes sammen med vores luftsteriliseringsløsninger, der typisk monteres i forbindelse med eksisterende ventilationsanlæg. Dermed opnås en totalløsning, som både renser luften og desinficerer overfladerne i lokalet. Det øger fødevaresikkerheden, og man mindsker risikoen for at måtte tilbagekalde produkter, siger han.

Nedbryder listeria på få timer

Ifølge Jimmy K. Larsen kan fødevarevirksomheder med FLO-D®-systemerne effektivt gardere sig mod uheldige bakteriesager, hvis ellers de overholder generelle hygiejnekrav og rengøringsstandarder.

– Tests udført i samarbejde med Syddansk Universitet viser, at FLO-D® på kort tid næsten fuldstændigt kan nedbryde mængden af eksempelvis listeria- og salmonellabakterier i store produktionslokaler, fastslår direktøren, der desuden henviser til positive resultater fra fuldskalainstallationer i industrien.

Fakta: Jimco A/S har siden 1993 udviklet og produceret luft- og vandrensningsanlæg baseret på virksomhedens patenterede UV-C-teknologi, der ved hjælp af ultraviolet lys sikrer effektiv desinfektion. Teknologien, der er præmieret med EU’s miljøpris, benyttes i dag over hele verden – blandt andet af industrivirksomheder, storkøkkener, sygehuse og supermarkeder samt i private hjem.

Oplev FLO-D® og FLO-D® Mini på Anuga FoodTec 2015: Mød Jimco A/S på Danish Export Associations stand i hal 10, og hør nærmere om løsninger til desinfektion samt luft- og vandrensning i fødevareindustrien. Anuga FoodTec 2015 afvikles hos Koelnmesse fra 24. til 27. marts.