Find vej: Forside » Artikler » Esben Lunde Larsen lancerer millionpulje mod madspild

Esben Lunde Larsen lancerer millionpulje mod madspild

Lagt på dit-supermarked.dk den 05-07-2016 af webmaster


Med en ny tilskudspulje vil miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen støtte projekter, der kan gøre en forskel i kampen mod madspild i alt fra fødevareproduktion til hjemme hos forbrugerne.Den gennemsnitlige dansker har lidt mere end ét kilo madspild om ugen, og en husstandsfamilie smider mad ud for mindst 3200 kroner om året. Det er både belastende for miljøet og økonomien. Derfor åbner miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen nu en ny tilskudspudspulje, der vil uddele over fem millioner kroner til projekter, der kan barbere madspildet i Danmark.

- Alene forbrugerne og detailhandelen spilder hvert år så meget mad, at det svarer til 9.730 indkøbsvogne fulde af mad hver dag! Og der er mere endnu, for madspildet forekommer i alle led fra produktion til erhverv, engros, supermarkeder og hjemme hos forbrugerne. Det er spild af penge at kassere værdifuld mad og samtidig et miljøproblem. Derfor vil vi støtte projekter, der kan minimere madspildet, siger Esben Lunde Larsen.

Gør indhug
Tidligere har Miljø- og Fødevareministeriet blandt andet støttet udvikling af undervisningsmateriale om madspild, lavet kampagner om datomærkning til forbrugerne og støttet samarbejdet mellem fødevareproducenter og storkøkkener, så grøntsager, der ellers sorteres fra fordi de har en forkert form eller størrelse, bliver brugt i madlavningen.

- Det vil forhåbentlig give nogle mærkbare indhug i madspildet. Vi støtter projekter, der kan vise, at de rent faktisk gør en forskel ude i virkeligheden og som for eksempel kan udvides i større skala, siger Esben Lunde Larsen.