Find vej: Forside » Artikler » Salget af piskefløde eksploderer i december

Salget af piskefløde eksploderer i december

Lagt på dit-supermarked.dk den 03-01-2013 af webmaster

Danskerne går ikke på kompromis, når der skal laves julefrokoster og julemiddage. I disse dage eksploderer salget af piskefløde, når danskerne foretager de sidste indkøb til risalamanden, sovsen og den irske kaffe.

Vi tager den ud af køleskabet til flødekartofler, gryderetter og friske jordbær. Vi får måske lidt ekstra af den, når vi besøger mormor. Men det meste af året spiller piskefløden en tilbagetrukket rolle i de fleste danskeres liv. Men så bliver det december og jul!

I julemåneden er der i den grad bud efter piskefløden på supermarkedernes kølehylder. Salget af piskefløde fordobles i december sammenlignet med resten af året. Det viser en opgørelse fra Arla på baggrund af tal fra analysevirksomheden Nielsen. Med andre ord indtager den gennemsnitlige dansker en halv liter 38 %-piskefløde i løbet af december. Og tallene bekræfter også, at julehyggen ikke er på skrump tværtimod har salget af piskefløde været let stigende siden 2009.

Når danskerne bruger timer i køkkenet på at lave risalamande og brun sovs, er fokus frem for alt på den gode smag. Holdningen hos mange er, at hvis den slags skal gøres fedtfattigt, kan man næsten lige så godt lade være, siger Tove Færch, leder af Karolines Køkken.

Årets absolut største dag for piskefløden er 22. december, hvor salget i Danmark topper. Samtidig viser søgningerne på Karolines Køkkens opskrifter på Arla.dk, at de flødeholdige opskrifter topper hitlisten i december måned. Og når vi når til juleaftensdag, er det ikke overraskende risalamande, som plejer at indtage listens førsteplads.

Det er vigtigt at prioritere sund og nærende mad i det daglige, og generelt skal man forsøge at begrænse brugen af fedtstoffer i madlavningen. Men det går ikke ud over vores sundhed, hvis vi tillader os selv lidt ekstra forkælelse i højtiderne og bruger fløde eller smør i madlavningen på samme måde, som vi heller ikke bliver mindre sunde af at nyde et enkelt glas rødvin eller et stykke god chokolade, siger Tove Færch, der i øvrigt har tænkt sig at spadsere en tur i skoven i pauserne mellem de kommende dages gode julemad for at komme den halve liter piskefløde til livs og opfordrer danskerne til at gøre det samme.

For yderligere oplysninger kontakt:

Tove Færch
Leder, Karolines Køkken
89 36 16 74