Find vej: Forside » Artikler » Øko-mærkning sætter nye rekorder

Øko-mærkning sætter nye rekorder

Lagt på dit-supermarked.dk den 25-05-2013 af webmaster

Ny undersøgelse viser, at 98 pct. af danskerne kender det røde Ø, og at danskerne har tillid til økologien. Det økologiske spisemærke, samt det grønne EU-mærke, vokser flot i danskernes bevidsthed.

Ny YouGov-undersøgelse viser, at danskerne genkender både det røde Ø og EU´s grønne øko-mærke bedre end tidligere, og at det nye økologiske spisemærke er kommet glimrende fra start.

Øko-mærkerne giver danskerne mulighed for at træffe et oplyst valg baseret på tillid, et kendskab til økologien og en effektiv kontrol, når de går ud og spiser eller handler i supermarkedet. Undersøgelsen viser, at flere danskere nu ved, at økologi betyder bedre dyrevelfærd, færre tilsætningsstoffer og grundvand og natur uden sprøjtegifte. Det er en kæmpe succes, siger fødevareminister Mette Gjerskov.

Økologi til guld, sølv eller bronze
Det økologiske spisemærke gør det muligt for spisesteder at blive økologisk certificeret med guld-, sølv- eller bronzemærke, alt efter om køkkenet leverer 90, 60 eller 30 pct. økologi. Spisemærket, der er Fødevareministeriets nyeste økologimærke, har allerede opnået en kendskabsgrad på 37 pct.

At det økologiske spisemærke allerede er kendt af næsten fire ud af ti er virkelig flot. Danskerne har nu fået mulighed for at vælge spisesteder, der serverer økologi, når de går ud og spiser siger Mette Gjerskov og fortsætter:
Ja, i realiteten har danskerne muligheden for at være med til at bestemme, hvordan dansk landbrug skal se ud i fremtiden.

EUs grønne blad
EU's økologimærke blev introduceret i 2010 og viser, at produktet som minimum opfylder EU-reglerne til økologi. Siden 2011 er mærket gået fra en kendskabsgrad på 20 pct. til i dag 48 pct. i Danmark.

Det er flot, at halvdelen af danskerne i dag kender EU´s grønne øko-blad. EU-mærket vil på sigt gøre det nemmere for danske økologer at eksportere deres varer. Jeg arbejder målrettet på at få mine minister-kolleger i Bruxelles til at løfte kendskabet til EU-mærket i deres hjemlande, siger Mette Gjerskov.

Den nye undersøgelse er lavet af YouGov for Fødevareministeriet. 1058 danskere fra hele landet i alderen 18-74 er blevet spurgt til deres kendskab og viden om de tre økologimærker. I 2015 kan danskerne fejre 25 år med det røde Ø.

Yderligere oplysninger:
Pressesekretær i Fødevareministeriet, tlf. 20 91 59 01
Pressevagten i NaturErhvervstyrelsen, tlf. 41 89 25 07