Find vej: Forside » Artikler » Karameller med bacon-smag introduceres i Danmark

Karameller med bacon-smag introduceres i Danmark

Lagt på dit-supermarked.dk den 08-06-2012 af webmaster

Bacon hitter. Ikke kun i sin sprøde og knasende form, men nu også som smag i karameller. Det har konfektureleverandøren, Det Danske Sukkerbageri, sørget for. De har som de første og indtil videre eneste i verden lanceret karamellerne med den noget utraditionelle smag.

Jeg ved godt, det lyder klamt. Men det smager faktisk godt, lyder det fra direktøren i Det Danske Sukkerbageri, Lars Monberg. I samarbejde med sin danske aromaproducent har han udviklet baconsmagen og løbende forfinet den. Når du arbejder med to så modstridende elementer, er det vigtigt for smagsoplevelsen, at baconsmagen hverken er for dominerende eller for utydelig. For det ér svært at forestille sig, at noget, som er sødt og blødt, kan smage af noget, der er hårdt og sprødt. Men det er netop én af pointerne med karamellerne her. De skal udfordre vores grænser for, hvad der er muligt rent smagsmæssigt, forklarer Lars Monberg.

Masser af bacon og mandlige hormoner
Men hvordan kommer man overhovedet på ideen at lave karameller med netop bacon-smag For det første elsker jeg selv bacon, og da jeg nævnte ideen for venner og familie, syntes de, at det lød både skørt og fantastisk på samme tid, fortæller Lars Monberg. Men den endelige brik faldt på plads under en snak med min søn, der går på efterskole. Frederik og kammeraterne går ikke specielt meget op i maden på skolen, og da jeg spurgte ind til, hvad de egentlig ville spise, hvis de helt selv kunne vælge, kom svaret prompte: bare det er noget med bacon. Når man higer så meget efter bacon, at rettens navn er ligegyldigt, kan man også lade karameller smage af bacon, vil jeg mene. Så det gjorde jeg, lyder det fra Lars Monberg, der også har udviklet andre utraditionelle smagsvarianter som eksempelvis karameller med rom og cola.

Karameller med kant
Efter en lang række smags- og kvalitetstest er karamellerne nu klar til at indtage en plads på slikhylderne i de danske supermarkeder. Fra starten har det været afgørende at udvikle et produkt med kant og humor og i en god kvalitet. Hvis ikke produktet smager godt, køber man det kun én gang, forklarer Lars Monberg, der startede Det Danske Sukkerbageri i 2011. God kvalitet og humor er fundamentet for vores virksomhed. Den samme tilgang har vi haft til udviklingen af karamellerne her, der gerne må bringe et smil frem, når man putter dem i munden og en tilpas røget eftersmag af bacon, når de er spist .

Passioneret fødevareudvikler
Med over 15 års erfaring fra fødevarebranchen har Lars Monberg oplevet og selv udviklet en lang række produkter. Du kan aldrig være sikker på succes. Min erfaring er dog, at de bedst sælgende produkter er udviklet med passion for selve produktet og ikke for omsætningstallene af det. Selvfølgelig håber jeg, at bacon-karamellerne og de øvrige smagsvarianter kommer til at sælge rigtig godt. Alt andet vil jo være naivt. Men de er udviklet, fordi jeg ikke kunne lade være, lyder det fra Lars Monberg

Karamellerne med bacon-smag fra Det Danske Sukkerbageri lanceres i løbet af sommeren og vil kunne købes hos udvalgte købmænd, kiosker og specialforretninger. Vejledende udsalgspris bliver 19,95 per pose.