Find vej: Forside » Artikler » Indslev lancerer to nye juleøl

Indslev lancerer to nye juleøl

Lagt på dit-supermarked.dk den 27-12-2013 af webmaster

Efter flere års succes med sit sæsonbryg sender Indslev Bryggeri ny juleøl på markedet, der er kraftigere i smag og styrke end den populære Jule Hvede – og en Ugly Duck brown ale, der er mere humlet end den velkendte Hoppy Christmas.
Indslev Bryggeri ved Nørre Aaby har siden sensommeren arbejdet på højtryk med at producere julebryg sideløbende med efterårets populære, mørke øltyper. Og i år har folkene på det prisvindende bryggeri haft ekstra travlt. Deres to velkendte juleøl får nemlig følgeskab af to helt nye.

– Vi har tidligere prøvet at løbe tør for julebryg inden jul, og det kommer ikke til at ske igen. Derfor går vi i gang med at brygge øllet allerede i august. Den rette julestemning kommer dog først senere på året, når vi er kommet forbi årets varmeste tid, siger brygmester Stefan Peter Stadler, der i år kan præsentere en ny og kraftigere juleøl på hvedebasis som søster til den klassiske Indslev Jule Hvede. – Den nye øl hedder Frederiks Jul efter Frederik Rasmussen, som grundlagte bryggeriet i 1897. Det er en stærk hvedeale med 8 % alkohol, som er mørkere, kraftigere og mere humlet end Jule Hvede. Vi tilsætter brun farin, der tilfører en aroma af tørret frugt, fortæller brygmesteren.

Utraditionelle smagsoplevelser

Jule Hvede har i årenes løb vundet en række smagstests, og i lighed med de øvrige produkter fra Indslev ligger bag juleøllen en filosofi om, at den rigtige smag skal opnås uden at tilsætte for mange ingredienser. Der indgår alene vand, malt, humle og gær. – Julebryggen er som vore øvrige øl lavet efter et princip om at benytte færrest mulige råvarer af højest mulig kvalitet. Maltsammensætningen er den væsentligste smagsfaktor, og i julebryggen har vi nedjusteret humlen en smule og samtidig lagt mere vægt på maltdelen. Det giver en aromatisk øl med et mere blødt udtryk, fastslår Stefan Stadler.

Hoppy Christmas blev lanceret sidste år under Indslev Bryggeris søsterbrand, Ugly Duck Brewing Co., og øllet har opnået stor popularitet på at skille sig ud fra mængden på den danske julebrygscene. – Juleøl kan have en tendens til at blive for sødt og kagekrydret. Den danske juls voluminøse og fede retter passer faktisk bedre til sprødt, humlet og friskt øl. Her er Hoppy Christmas et friskt pust – en tørhumlet India Pale Ale på 5,9 % med masser af appelsin, forklarer Martin Jensen, der er idémanden bag Ugly Duck. Han kan i år desuden præsentere en helt nyudviklet juleøl, nemlig Ugly Christmas, der med 7 % alkohol og en kombination af flere humletyper bliver mere mørk, humlet og markant end Hoppy Christmas. – Det er en fyldig amerikansk brown ale med et lidt nøddeagtigt udtryk i kraft af den ristede spelt. Smagen bliver holdt i balance af de friske amerikanske humler Cascade og Citra, tilføjer Jensen.

Fakta

Indslev Bryggeri er grundlagt i 1897 og genåbnede efter mange års lukning i 2006 som Danmarks første hvedeølproducent. Bryggeriet har vundet talrige priser, og dets produkter kan købes i supermarkeder, i specialforretninger og på restaurationer i ind- og udland.