Find vej: Forside » Artikler » Indslev kåret til årets bryggeri

Indslev kåret til årets bryggeri

Lagt på dit-supermarked.dk den 07-06-2013 af webmaster

Med næsten hver fjerde afgivne stemme har Danske Ølentusiasters medlemmer netop kåret den vestfynske ølproducent til Årets danske Bryggeri. Det ventes at åbne mange flere øldrikkeres øjne for de gyldne dråber fra Indslev.

I konkurrence med 129 andre ølproducenter er Indslev Bryggeri netop kåret til Årets danske Bryggeri 2012. Det skete på Danske Ølentusiasters Ølfestival i København og på grundlag af en afstemning blandt foreningens 9.000 medlemmer. Her opnåede det vestfynske bryggeri hele 22,5 % af de afgivne stemmer, hvilket er over dobbelt så mange som nummer to og samtidig den største sejrsmargin i alle de år, afstemningen er blevet afholdt.

Indslev Bryggeri er grundlagt i 1897, og for syv år siden genåbnede firmaet efter mange års lukning i de selvsamme bygninger som i begyndelsen. Siden Anders Busse Rasmussen genoplivede familievirksomheden, har bryggeriet satset på et rent hvedeølsortiment, indtil man sidste år udvidede med brandet Ugly Duck Brewing Co. Den nye serie står for mere utraditionelt og ofte kraftigt humlet øl, som øldrikkere i stort tal har fået smag for. Ejerlederen er da heller ikke et øjeblik i tvivl om, at nyskabelserne har en stor del af æren for den prestigefyldte kåring.

Det er ikke længe siden, Ugly Duck blev kåret til årets ølnyhed, og vi er meget beærede over nu at kunne følge op med endnu en flot titel. Jeg opfatter sejrene som en anerkendelse af den innovationsproces, vi har været igennem, og som en belønning for at gå ny veje. Med tilføjelsen af det nye brand når vi tydeligvis ud til en endnu bredere målgruppe, og det er glædeligt, at Ugly Duck i den grad falder i forbrugernes smag. Øllet har solgt langt bedre end forventet i både ind- og udland, fortæller en stolt Anders Busse Rasmussen, der modtog prisen sammen med brygmestrene Stefan Peter Stadler og Torben Steenholdt samt konsulent Martin Jensen, som er idémanden bag Ugly Duck Brewing Co.

Direktøren mener, at Indslev Bryggeri med et udvidet produktsortiment og de seneste sejre i bagagen nu er særdeles godt rustet til at erobre markedsandele på et konkurrencepræget ølmarked. Kombinationen af vores tyskinspirerede hvedeøl og de innovative, mere grænsesøgende specialøl fra Ugly Duck betyder, at rigtig mange øldrikkere vil kunne finde favoritter i vores sortiment. Den seneste tids kåringer og testsejre betyder samtidig, at det brede publikum nu for alvor er ved at få øjnene op for vores produkter, vurderer han.

--

Fakta

Indslev Bryggeri er grundlagt i 1897 og genåbnede efter mange års lukning i 2006 som Danmarks første hvedeølproducent. Bryggeriet har vundet talrige priser, og dets produkter kan købes i supermarkeder, i specialforretninger og på restaurationer i ind- og udland.

--

Billedmateriale

Foto 1: Direktør Anders Busse Rasmussen (længst th.) modtog prisen sammen med set fra venstre brygmestrene Stefan Peter Stadler og Torben Steenholdt samt konsulent Martin Jensen. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/ILB/ILB-ADB1.JPG

Foto 2: Det er ikke længe siden, Ugly Duck blev kåret til årets ølnyhed, og vi er meget beærede over nu at kunne følge op med endnu en flot titel, siger Anders Busse Rasmussen (længst th.). http://www.epicent.dk/Pressemateriale/ILB/ILB-ADB2.JPG

Foto 3: Indslev Bryggeris nye brand, Ugly Duck Brewing Co., står for mere utraditionelt og ofte kraftigt humlet øl. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/ILB/ILB-ADB3.JPG

Foto 4: Den store travlhed i baren vidnede om, i hvor høj grad øldrikkerne har fået smag for de nye, prisvindende Ugly-Duck-øl fra Indslev. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/ILB/ILB-ADB4.JPG

Fotos: Astrid M.B. Rasmussen. Billederne kan hentes i højtopløselige udgaver fra ovenstående placeringer.