Find vej: Forside » Artikler » Efter fjernelsen af lukkelov: Store prisfald i 375 butikker

Efter fjernelsen af lukkelov: Store prisfald i 375 butikker

Lagt på dit-supermarked.dk den 03-01-2013 af webmaster

Dagli´Brugsen sænker priserne på 230 varer

De 375 butikker i Coops kæde af nærbutikker, Dagli´Brugsen, sætter fra og med i dag priserne ned på i alt 230 varer.

Dermed går kæden af mindre butikker til modstand mod de store discountkæder og supermarkeder.

Fjernelsen af lukkeloven 1. oktober har været dyr for vores butikker, fordi kunderne i højere grad er begyndt at køre til de store byer og handle. Det vil vi ikke sidde overhørig, og derfor investerer vi nu i de hidtil største prissænkninger i vores historie, siger salgsdirektør Jesper K. Andersen.

Det er 230 varer i Coops discountserie X-tra, der sættes ned, så de matcher discountbutikkerne.

Prisfaldet koster Dagli´Brugsen et pænt stort to-cifret millionbeløb.

De vigtigste grunde til, at kunderne handler i vores butikker er, at vi ligger tæt på, hvor de bor, at de kender vore medarbejdere og kan lide vores varer og atmosfæren i butikkerne. Men priserne spiller en stadig større rolle. Med dette initiativ håber vi, at vi kan holde flere fra at køre til de store byer og butikker og i stedet handle lokalt, og dermed være med til at bevare det lokale samlingspunkt, som dagligvarebutikken er rigtig mange steder, siger Jesper K. Andersen.

Dagli´Brugsen er i mange byer over hele landet den sidste dagligvarebutik, og selv om kæden de seneste 20 år har klaret sig bedre end forventet, så vil en faldende omsætning kunne koste flere af butikkerne livet.

I forvejen har kæden over det seneste år arbejdet med sin såkaldte borgmesterstrategi, der handler om at udvide antallet af aktiviteter og funktioner i butikkerne for at fastholde kunderne i lokalområdet.

Yderligere information: Salgsdirektør Jesper K. Andersen, 5159 3605